Telenet laat postbodes naar uw aansluiting kijken

In Mechelen start een proefproject van bpost en Telenet waarbij postbodes huizengevels nakijken op aansluitingsmogelijkheden voor kabel. Dat meldt de stad Mechelen.

Telenet laat tussen 2 tot 13 juni ‘prechecks’ uitvoeren bij zo’n 100 woningen. Dat wil zeggen dat postbodes van bpost tijdens hun ronde langs bepaalde huizen zullen gaan om de aansluitingsmogelijkheden voor Telenetkabel te bekijken. Ze nemen daarbij foto’s van de gevelsituatie en verwerken een checklist.

“We willen het aansluitingsproces voor onze klanten verbeteren”, zegt Telenet-woordvoerder Evelyne Nieuwlandt. “Een nieuwe aansluiting gaat mogelijk via de grond, de gevel of een kabel in de lucht. Om afstel van afspraken te vermijden, gaan de postbodes vooraf rond zodat we de situatie al op voorhand goed kunnen inschatten.”

Het gaat vooral over aansluitingen bij nieuwbouwwoningen of na renovatie. Het testproject strekt zich uit over groot-Mechelen. Achteraf vindt een evaluatie plaats.

“Dit is één van meerdere proefprojecten die we gelanceerd hebben of nog zullen lanceren om te kunnen blijven groeien ondanks de volumedaling op de brievenmarkt”, zegt bpost-woordvoerder Piet Van Speybroeck. “In Mechelen gaat het om een project op beperkte schaal. Als dit soort projecten goede resultaten oplevert, kunnen we dat uitbreiden, ook naar andere klanten.” (Belga/MI)

Partner Content