Telenet lanceert sociaal internettarief

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Telenet lanceert een sociaal tarief voor internet. Iedereen met een Omnio-statuut komt daarvoor in aanmerking.

Telenet lanceert een sociaal tarief voor internet. Iedereen met een Omnio-statuut komt daarvoor in aanmerking.

Een Omnio-statuut wordt toegekend aan mensen met een laag gezinsinkomen. Zij krijgen vanaf augustus 7 euro korting per maand op alle internetproducten. Dat betekent een prijs van 13 euro per maand voor het basisinternetproduct Basic Net, zo meldt Telenet. Het aanbod gaat in vanaf augustus 2009.

De groei van het aantal abonnees en de verwerving van 763.000 televisieabonnees van Interkabel in oktober 2008, bezorgden Telenet voor het eerste kwartaal een omzetgroei van 16 procent tegenover een jaar eerder, tot 286,3 miljoen euro. Zonder de Interkabelovername, die ruim 24 miljoen euro bijdroeg aan de omzet, steeg de omzet met ruim 6 procent.

De bedrijfswinst steeg met 28 procent tot 73,2 miljoen euro. Netto boekte Telenet een kwartaalwinst van 8,6 miljoen euro, tegenover een verlies van 6,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2008.

Hoewel het bedrijf “voorzichtig” is over de rest van het jaar, bevestigt het de vooruitzichten van een omzetgroei en een toename van de ebitda (winst voor intrest, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van telkens “meer dan 12 procent”.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content