Telenet levert netwerk aan Regie der Gebouwen (update)

De verschillende sites van de Regie der Gebouwen moesten verbonden worden met een WAN (wide area network). Telenet haalde de opdracht binnen.

De verschillende sites van de Regie der Gebouwen moesten verbonden worden met een WAN (wide area network). Telenet haalde de opdracht binnen.

De Regie der Gebouwen zorgt ervoor dat de federale ambtenaren in fatsoenlijke kantoorgebouwen gehuisvest zijn en houdt ook het federale architecturale patrimonium in stand. De instelling staat onder de voogdij van minister van Financiën Didier Reynders.

Ze had sinds vorig jaar een aanbestedingsprocedure op poten gezet om een glasvezelnetwerk uit te bouwen dat de verschillende sites van de instelling verbindt. Het gaat om de installatie en huur van 42 lijnen gedurende 12 maanden. 20 netwerkspecialisten moeten tijdens de werkuren klaar staan voor ondersteuning. Daarvoor had de Regie der Gebouwen een budget veil van 600.000 euro.

Telenet won de opdracht van 3 andere, niet nader genoemde, concurrenten. De uiteindelijke prijs ligt heel wat lager dan de geplande 600.000 euro en bedraagt 495.000 euro. Zoals gebruikelijk bij overheidsopdrachten bleek dat een belangrijke factor in de uiteindelijke gunning.

De Regie der Gebouwen (en daardoor ook Telenet) wilde geen verdere details kwijt over de opdracht.

Het gaat natuurlijk niet om een wireless area network, maar om een ‘wide area network’. Onze excuses voor de vergissing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content