Telenet maakt einde aan verplichte Digibox

Telenet zal nog voor de zomer een CI-kaart op de markt brengen waarmee consumenten digitale tv kunnen kijken zonder dat ze een Digibox moeten kopen.

Gisteren startte Test-Aankoop een petitie om een einde te maken aan de verplichte tv-decoder . De actie van de consumentenorganisatie had direct succes. ’s Avonds bevestigde Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts aan Belga dat Telenet nog voor de zomer een CI (Common Interface)-kaart op de markt brengt waarmee digitale tv kan bekeken worden op recente tv’s met ingebouwde kabeldecoder. Klanten die een dergelijke tv bezitten hoeven dan niet langer een Digibox of Digicorder van Telenet te kopen, maar kunnen in de plaats daarvan een CI-kaart in hun tv steken.

Een CI-kaart biedt wel niet dezelfde functionaliteit als een Telenet-decoder. De interactieve functies ontbreken en de elektronische programmagids is die van de tv-fabrikant, niet de uitgebreidere versie die Telenet op zijn decoders aanbiedt. Telenet ziet de CI-kaart dan ook eerder als iets dat gebruikt zal worden voor een tweede of derde tv.

Hoe het nieuwe aanbod van Telenet er in de praktijk zal uitzien en hoeveel het zal kosten, is nog niet bekend. “Alle modaliteiten” volgen later. Zo is niet duidelijk of het kaartje gehuurd dan wel gekocht zal moeten worden, en hoeveel zenders via dat systeem te bekijken zullen zijn

Belgacom maakte eerder al bekend dat het eveneens met een CI-kaart op de markt zal komen. Een precieze lanceringsdatum en de juiste modaliteiten van dat aanbod zijn echter evenmin bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content