Telenet maakt ‘onbeperkt downloaden’ onbeperkter

© belga

Abonnementen zonder downloadlimiet krijgen van Telenet binnenkort een hogere limiet. Ook de daluren en de verminderde snelheid voor wie te veel verbruikt worden aangepast.

Het klinkt wat vreemd waar wie bij Telenet een abonnement zonder downloadlimiet heeft, kan toch nog op een limiet botsen omdat het bedrijf een fair use policy (FUP) hanteert. Dat wil zeggen dat intensieve gebruikers die boven een bepaald volume komen alsnog worden verwittigd door Telenet en op een lagere snelheid terechtkomen.

Vanaf 29 maart versoepelt Telenet die regels voor intensieve gebruikers. Het toegestane downloadvolume gaat van 300 naar 500 gigabyte. Wie over deze limiet gaat valt (enkel tijdens de piekuren) terug op een snelheid van 10 Mbps in plaats van 5 Mbps.

Ook de tijdstippen dat Telenet de gigabytes telt veranderen. Zo telt je meter enkel van 12 uur ’s middags tot middernacht. Daarbuiten verbruik je dus onbeperkt.

Een fair use policy wordt wereldwijd door verschillende internetproviders gebruikt, al wordt ze niet door elke gebruiker even enthousiast onthaald omdat het er technisch gezien op neerkomt dat limietloos internetten toch gelimiteerd is. Operatoren van hun kant zeggen zulke limieten te hanteren om te voorkomen dat regelmatige zwaarverbruikers het netwerk te zwaar belasten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content