Telenet maakt Whop & Whoppa duurder

Telenet trekt op januari de prijzen van Whop en Whoppa omhoog. Ook wie Basic Internet en digitale televisie neemt betaalt vanaf 25 januari meer.

De grote netwerf van Telenet betekent ook een grotere factuur voor de klanten. Wie Basic Internet + digitale televisie heeft betaalt daar vanaf eind januari 1,99 euro per maand extra voor. Voor Whop of Whoppa (vandaag nog respectievelijk 62,50 en 72,95 euro) betaal je vanaf 25 januari 2,99 euro extra. Andere tarieven wijzigen niet.

Telenet voert de verhoging door omdat een aantal kosten van het bedrijf zijn gestegen. De investeringen in nieuwe technologie, de bundels in kwestie zijn meer uitgebreid en de EAP-technologie voor de Wi-free hotspots is gelanceerd. Ook de kosten voor televisie, specifiek de contracten die Telenet met de zenders sluit, zijn met zeven procent gestegen.

Klanten worden per brief ingelicht. Wie meer moet betalen kan wel kosteloos opstappen of overstappen naar een ander tariefplan.

Update 17.15 uur

Niet enkel Whop en Whoppa worden duurder. Ook een aantal minder bekende producten krijgen een prijsverhoging, doorgaans gaat het om oudere abonnementen. Ook het kabelabonnement stijgt met 65 eurocent van €15.35 naar €16. De huur voor een HD Digicorder stijgt van €8.35 naar €8.70

Verder nuanceert Telenet dat de prijsverhoging niet gerelateerd is aan de grote netwerkinvestering. Wel gaat het om de kosten van de kleine verbeteringen die doorheen het jaar gebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content