Telenet, Mobistar en Scarlet beboet voor onvoldoende info op facturen

De telecomregulator BIPT heeft Telenet, Mobistar en Scarlet een boete opgelegd voor gebrekkige informatie op facturen van hun abonnees. Telenet en Mobistar moeten elk 30.000 euro betalen, Scarlet 10.000 euro. Dat meldt het BIPT maandag.

Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) controleerde vorig jaar de facturen voor particuliere klanten van de telecomoperatoren. Daaruit bleek dat Telenet en Mobistar niet minstens één keer per jaar op de factuur vermeldden welk tariefplan voor de abonnee het meest gunstig is.

Beide verwezen hun klanten wel door voor meer informatie over de goedkoopste tariefplannen, maar “de telecomwet verplicht de operatoren om zélf het meest gunstige tariefplan te vermelden in de factuur zonder dat de abonnee daarbij verdere stappen dient te ondernemen”, aldus het BIPT.

Scarlet van zijn kant liet na om op een aantal basisfacturen de vervaldatum van contracten van bepaalde duur te vermelden. “Zodoende maakte Scarlet het abonnees moeilijker om op geïnformeerde wijze van operator te veranderen”, luidt het.

De boetes moeten binnen de zestig dagen na ontvangst van het BIPT-besluit betaald worden. De telecomoperatoren kunnen nog in beroep gaan tegen de beslissing bij het hof van beroep van Brussel. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content