Telenet: Nog voor Nieuwjaar 500.000 abonnees voor King en Kong

© Belga

King en Kong, het nieuwe gsm-aanbod dat Telenet afgelopen zomer gelanceerd heeft, is een enorm succes. Nog voor het jaareinde zullen er een half miljoen abonnees zijn, zegt voorzitter Frank Donck.

King en Kong, het nieuwe gsm-aanbod dat Telenet afgelopen zomer gelanceerd heeft, is een enorm succes. Nog voor het jaareinde zullen er een half miljoen abonnees zijn, zegt voorzitter Frank Donck.

Telenet heeft z’n verwachtingen over het aantal nieuwe gsm-klanten al meermaals bijgesteld. Oorspronkelijk wou het een half miljoen abonnees bereiken tegen 2015. Uit de meest recente cijfers, die voorzitter Frank Donck dinsdagavond op Kanaal Z bekend maakte, blijkt dat Telenet die doelstelling nog dit jaar haalt. Dus zowat drie jaar eerder dan verwacht.

“In oktober hebben we onze voorspellingen herzien en hadden we verwacht de 500.000 abonnees te halen in het tweede kwartaal van 2013”, zegt Donck op Kanaal Z. “Wel, ik kan u vandaag aankondigen dat het management het vertrouwen heeft om die 500.000 abonnees nog voor het jaareinde te halen.”

Geen eigen netwerk

De groei neemt bovendien nog toe, want in de laatste drie maanden vonden zo’n 160.000 gsm-gebruikers de weg naar Telenet. Dat zijn er meer dan de voorbije 7 kwartalen samen.

Critici wijzen op het gevaar dat Telenet geen eigen gsm-netwerk heeft. Het telecombedrijf is daarvoor afhankelijk van een contract met Mobistar, dat afloopt in 2017. Donck maakt zich daar niet ongerust over. “We zullen of het contract bij Mobistar verlengd zal worden of niet. In elk geval denken we dat we op dat moment een substantiële klantenbasis hebben en dat we voor een mobiele operator altijd een interessante partij zullen zijn”, zegt hij in het nieuws van Kanaal Z.

Biedstrijd

De cijfers zijn bekend geraakt door de biedstrijd rond Telenet. Hoofdaandeelhouder Liberty Global wil maar 35 euro per aandeel geven. Maar de vier onafhankelijke bestuurders van Telenet, waaronder Frank Donck, vinden dat veel te weinig. Onder meer vanwege het succes van Telenets gsm-aanbod. (SW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content