Telenet overschrijdt kaap van 1 miljoen klanten digitale televisie

Telenet heeft in het eerste kwartaal de kaap van 1 miljoen klanten voor digitale tv overschreden.

Telenet heeft in het eerste kwartaal het aantal van 1 miljoen (1.065.000) klanten voor digitale televisie overschreden.

Inzake analoge televisie was er wel een stevige daling: -24.000 klanten. Topman Duco Sickinghe weet dit aan het feit dat de kabelpenetratie verzadigd is en aan de harde concurrentie. “Maar de evolutie ligt binnen de lijn van de verwachtingen”.

Telenet boekte de eerste drie maanden een omzet van 316,9 miljoen euro, 11 procent meer dan vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 13,3 miljoen euro, tegen 8,6 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

In totaal kreeg het bedrijf er 121.000 klanten bij. Dat was een pak minder dan de 184.000 in het eerste kwartaal 2009, “maar dat was dan ook een uitzonderlijk sterk kwartaal, onder meer als gevolg van de overname van Interkabel”, staat in het persbericht.

De groei werd vooral aangezwengeld door digitale tv (+65.000 klanten). Voor het internet kwamen er 34.000 klanten bij, het hoogste aantal sinds begin vorig jaar. “Dit is te danken aan de bundels en superioriteit van het netwerk”, luidde het. Ook de groei bij mobiele telefonie overtrof volgens Sickinghe de verwachtingen. De eerste drie maanden kwamen er 23.000 gsm-klanten bij, tot een totaal van 152.000 (+62 pct).

De topman wilde niets kwijt over de ambities van Telenet in verband met de veiling van een vierde gsm-licentie, of de licentie voor telefonie van de vierde generatie.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content