Telenet overweegt integratie Netflix in decoder

John Porter, CEO van Telenet © belga

Telenet voert onderhandelingen met Netflix over een mogelijke integratie van de streamingdienst in het platform van Telenet. Die verrassende bekentenis deed Telenet-topman John Porter donderdag tijdens een persconferentie over de kwartaalresultaten van het telecombedrijf. Het is echter nog niet beslist en niet voor meteen.

Klanten van Proximus kunnen al langer kijken naar Netflix via hun decoder. Telenet hield er tot nu toe een totaal andere strategie op na, door bij de komst van Netflix naar België in de tegenaanval te gaan met de lancering van eigen concurrerende videodiensten Play en Play More. Die abonnementen hebben inmiddels 315.000 afnemers.

Maar een koerswijziging lijkt in de maak. Porter laat een opening om toegang tot de Amerikaanse streamingdienst te integreren in de Telenet-decoders. “We doen het niet meteen, maar we praten met hen en anderen. We zijn geen gesloten platform”, zei hij.

De onderhandelingen gaan niet enkel over toegang via de decoder, maar ook over “peering”. Dat houdt in dat technische afspraken gemaakt worden zodat de verbinding met Netflix rechtstreeks gebeurt in plaats van via vele omwegen. Dat zou de klantenervaring moeten verbeteren.

“We weten dat mensen Netflix graag gebruiken op ons netwerk”, zei Porter. “We denken dat ons eigen product voor Vlaamse kijkers veel beter is en ook een hogere penetratie heeft in ons servicegebied, maar als mensen Netflix willen gebruiken op ons netwerk, willen we dat ze daarbij de beste ervaring hebben.”

Porter verwees nog naar het Horizon-platform van moederbedrijf Liberty Global. “Zij hebben een apps-portal, met YouTube en andere diensten. Dat wordt veel gebruikt. We zien het als een evolutie en staan niet in de weg van wat de klant wil.” De software op de Telenet-decoders is grotendeels dezelfde als die op de Horizon-boxen. (Belga/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content