Telenet Solutions scoort Axa-contract

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De b2b-tak van Telenet heeft een belangrijke deal gewonnen bij Axa Bank.

De b2b-tak van Telenet heeft een belangrijke deal gewonnen bij Axa Bank.

Binnen het meerjarige contract zal Telenet Solutions instaan voor het dataverkeer van alle agentschappen over heel België – dus ook in Wallonië waar Telenet traditioneel weinig of niet actief is. Voordien werkte Axa met “adsl-lijnen van een andere leverancier”, legt Telenet-ceo Duco Sickinghe uit. “In de toekomst zullen we die overzetten op coax, maar we behouden adsl-lijnen als back-up om zo de redundancy te verzekeren.” Over de waarde van de opdracht kon Sickinghe niets kwijt.

Telenet Solutions zag de omzet in het tweede kwartaal stijgen met 11 procent, wat de daling in het eerste kwartaal (-5%) ruimschoots compenseert. Dat dankzij meer installatieopdrachten en de gedeeltelijke bijdrage van de resultaten van het overgenomen securitybedrijf C-Cure, Over het eerste halfjaar boekte de b2b-poot van Telenet zo een groei van 3 procent tegenover een jaar eerder. De omzet klokte af op 39,4 miljoen euro.

In de algemene halfjaarresultaten zag Telenet z’n omzet stijgen met 11 procent tot 638,6 miljoen euro. De bedrijfswinst steeg met 10 procent tot 170,8 miljoen euro. De nettowinst zakte echter met 54 procent tot 21,8 miljoen euro. Dat kwam vooral door een verlies op financiële derivaten. Zonder dat verlies zou de nettowinst gegroeid zijn met eenderde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content