Telenet steekt Belgacom de loef af met HDtv

Telenet en Belgacom lichtten beide recentelijk al tipjes van de sluier op over hun HDtv-plannen. Het is Telenet dat die het snelst concreet maakt: op 1 december.

Telenet brengt vanaf 1 december HD-decoders op de markt om HDtv (high definition television) mogelijk te maken. HDtv biedt een beeld dat 5 maal scherper is dan normaal en ook beter geluid (mits een geschikt televisietoestel weliswaar). Vanaf 1 december heeft het kabelbedrijf ook een beperkt aanbod in HD ter beschikking: voorlopig enkel National Geographic HD en de Vlaamse cultuurzender Exqi. Met een abonnement op betaalzenders Prime en Prime Sport kan je ook die zenders in HD bekijken.

Telenet steekt zo Belgacom de loef af, dat 2 weken geleden meldde dat het samen met Nokia Siemens ook werkt aan de integratie van HD-set-top boxes in het eigen netwerk. Belgacom verwacht vanaf begin 2008 HDtv te zullen kunnen aanbieden.

Indi, het digitale televisieplatform van de Vlaamse zuivere kabelmaatschappijen, was eerder al Telenet en Belgacom te snel af met HDtv. En ook Coditel biedt al HDtv aan in Franstalig België.

Partner Content