Telenet stopt tv-app Yelo in nieuw jasje

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een dag na de presentatie van Stievie – een nieuwe mobiele tv-dienst van de Vlaamse omroepen -, kondigt Telenet een vernieuwde versie van de Yelo-app aan.

Een dag na de presentatie van Stievie – een nieuwe mobiele tv-dienst van de Vlaamse omroepen -, kondigt Telenet een vernieuwde versie van de Yelo-app aan.

Via de Yelo-app kunnen Telenet-klanten al sinds 2010 live televisie kijken op tablets, smartphones en computers, en opnames plannen van op afstand. Met de nieuwe versie zullen ze die opnames ook op hun mobiele apparaten kunnen bekijken, en ze achteraf wissen. Live kijken blijft gratis, opnames herbekijken wordt betalend. Nog een nieuwigheidje is de mogelijkheid om de muziek, foto’s en films van je pc of mobiel toestel op het tv-scherm te bekijken.

Yelo-gebruikers krijgen op tablet, smartphone en computer toegang tot 43 zenders om live naar te kijken. Opnames via mobiel of pc bekijken kan voor 20 zenders, waaronder Vier, Vijf, Acht en (voor abonnees) de Sporting Telenet-kanalen.

Op 5 maart is de vernieuwde Yelo-app beschikbaar in Apple’s App Store, Google’s Play Store en via yelotv.be. Een toepassing voor Windows 8-toestellen volgt in mei, evenals Franstalige apps.

Vanaf 3 april is de nieuwe interface ook op tv beschikbaar. Dit geldt voor klanten die over een recente HD Digicorder van Telenet beschikken. Zij kunnen Yelo TV activeren op hun tv door het menu naar de settopbox te downloaden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content