Telenet trekt stekker uit digitale tv met INDI-decoder

Digitaal televisiekijken met een INDI-decoder wordt binnenkort onmogelijk. Telecombedrijf Telenet bouwt vanaf 26 november het digitale tv-signaal op het INDI-platform af.

Digitaal televisiekijken met een INDI-decoder wordt binnenkort onmogelijk. Telecombedrijf Telenet bouwt vanaf 26 november het digitale tv-signaal op het INDI-platform af.

Ruim 40.000 mensen hebben nog een INDI-decoder in huis. Het is niet duidelijk hoeveel van de 40.664 nog geregistreerde INDI-gebruikers die decoder nog gebruiken. “Ongeveer 9.000 gebruikers zijn nog enkel aangewezen op hun INDI-decoder”, weet Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts. De anderen maakten al de overstap naar digitale tv van Telenet. Zij gebruiken hun INDI-decoder bijvoorbeeld voor een tweede tv-toestel, of hebben het toestel ergens in een kast gezet, aldus nog de woordvoerder.

De betrokken klanten zullen “een aantrekkelijk commercieel voorstel” krijgen om hun INDI-decoder om te ruilen voor een Telenet-toestel. Zij zullen dan ook toegang krijgen tot interactieve diensten als

Ooit Gemist, iWatch, De Rode Knop of de TV-theek, diensten die met een INDI-decoder niet beschikbaar waren.

Telenet besliste het digitale signaal via het INDI-platform stop te zetten omdat de leveranciers de achterliggende technologie niet langer ondersteunen. “Bijgevolg kan Telenet geen garantie meer geven op een goede werking en kan het de uitzendingen niet voortzetten”, luidt het.

Telenet kreeg het INDI-platform in handen bij de overname van de televisiediensten van Interkabel op 1 oktober 2008. In juli 2009 had Telenet al alle gehuurde INDI-decoders van de markt gehaald. De INDI-klantenbasis van bevindt zich in Limburg en in een deel van de provincies Antwerpen, Vlaams Brabant van West-Vlaanderen. Uiterlijk op 3 december wordt het digitale tv-signaal op het INDI-platform definitief stopgezet.

Bron: Belga

Partner Content