Telenet vecht decreet uitgesteld kijken aan

Telenet trekt naar het Grondwettelijk Hof om het decreet Signaalintegriteit, dat het uitgesteld kijken regelt, aan te vechten. Volgens de kabelaar schendt het decreet het gelijkheidsbeginsel.

Telenet trekt naar het Grondwettelijk Hof om het decreet Signaalintegriteit aan te vechten. Volgens de kabelaar schendt het decreet het gelijkheidsbeginsel. Dat schrijft De Tijd.

Het decreet, dat het uitgesteld kijken regelt, legt Telenet naar eigen zeggen verplichtingen op waar andere spelers in het tv-landschap niet aan zouden moeten voldoen. Concreet moet Telenet over elke nieuwe functionaliteit die het wil aanbieden rond televisie, de toestemming van de zenders krijgen. Diezelfde verplichting zou niet gelden voor internationale spelers als Google of Apple, of voor een platform als Bhaalu.

“Dat zijn bedrijven die op dezelfde markt inspelen”, zegt Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts aan De Tijd. “Als zij niet aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen, levert hen dat een concurrentieel voordeel op.” De Vlaamse consument zal daar volgens Telenet de dupe van zijn. “Als wij niet of aan een trager tempo kunnen innoveren dan grote buitenlandse bedrijven, verzwakt dat het Vlaamse medialandschap. Daar is niemand bij gebaat”, aldus nog de woordvoerder. (Belga/MI)

Partner Content