Telenet verhoogt snelheid en schrapt enkele datalimieten

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Telenet gaat vanaf 24 juni de snelheid van zijn internetabonnementen optrekken, ook voor de zakelijke klanten. Sommige datalimieten worden geschrapt.

Telenet gaat vanaf 24 juni de snelheid van zijn internetabonnementen optrekken, ook voor de zakelijke klanten. Sommige datalimieten worden geschrapt.

Telenet zegt in te spelen op de groei in het internetgebruik en -verbruik. “In het afgelopen jaar maakte streaming tot 40 procent uit van alle internetverkeer, wat neerkomt op bijna een verdubbeling ten opzichte van 2010”, klinkt het. “Telenet verwacht tegen 2015 maar liefst 33,6 miljard uur video streaming door applicaties zoals onder andere YouTube en Yelo op zijn netwerk te verwerken.”

De Fibernet-abonnees mogen rekenen op een downloadsnelheid van 50Mbps naar 60 Mbps, de uploadsnelheid wordt opgetrokken tot 4Mbps (voordien 2,5 Mbps). De datalimiet wordt voortaan geschrapt, al blijft er een soort ‘fair use policy’ van kracht. ‘Buitensporig’ verbruik wordt dus nog steeds bestraft, maar het is niet duidelijk wat ‘buitensporig’ betekent voor Telenet.

Basic Internet groeit verder in downloadsnelheid naar 30 Mbps en in uploadsnelheid naar 2,5 Mbps. De datalimiet wordt die van Fibernet: 100 GB. Fibernet XL gaat naar 120Mbps down- en 5Mbps upload. Het pakket wordt bovendien goedkoper: 64,95 euro per maand in plaats van 69,95 euro.

De businessklanten van Telenet genieten mee van de snelheidsverhoging. Business Fibernet M, L en XL verkrijgen een hogere downloadsnelheid van respectievelijk 60, 80 en 120Mbps. De uploadsnelheid wordt voor iedereen 5 Mbps (dus ook voor Business Fibernet M). Het goedkoopste pakket ziet ook zijn datalimiet groeien tot 500 GB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content