Telenet vervangt Rex en Rio door Play en Play More, inclusief terugkijkfunctie

© Telenet

Telenet heeft Play en Play More voorgesteld, de opvolgers voor haar zenderpakketten Rex en Rio. Het basisproduct Play zal minder kosten en er wordt onder meer een terugkijkfunctie toegevoegd.

In september vorig jaar lanceerde Telenet Rex en Rio, pakketten voor het kijken naar films en series op aanvraag. Nu, ruim anderhalf jaar later, hernoemt Telenet haar producten naar Play en Play More en voegt het extra functionaliteiten toe.

Opvallendste wijziging is de prijs van het basisproduct Play, dat 10 euro zal kosten in plaats van de 14,95 euro voor Rex. Het pakket ‘Play More’ blijft 24,95 euro kosten.

Aan het pakket wordt verder de optie Terugkijk TV toegevoegd, een optie die concurrent Proximus TV al had. Gebruikers zullen tv-programma’s tot zeven dagen terug kunnen bekijken zonder ze op te nemen. Ook zal reclame doorspoelen mogelijk zijn, behalve bij Medialaan.

Ook de Yelo-applicatie wordt aangepast. De klant kan zoeken in zowel Terugkijk TV als de totale Play-catalogus. Tv-programma’s die je op je tablet kiest, kan je meteen bekijken op andere beeldschermen in huis die zijn aangesloten op een Telenet-decoder.

Het Mechelse bedrijf ziet de zaak als ingaan op een vraag naar eenvoud en transparantie, maar wil niet spreken van een toegeving tegenover de concurrentie: ‘De klant staat centraal. Rex en Rio leerden ons dat de klant op een andere manier tv wil kijken. Het stukje films en series was niet genoeg. We geven nu een totaaloplossing’, zegt Inge Smidts, verantwoordelijke voor de residentiële markt.

Het pakket wordt op 15 december opgestart. Bestaande Rex en Rio-klanten worden automatisch overgeschakeld. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content