Telenet wil tegen 2015 ‘klimaatneutraal’ werken

Telecombedrijf Telenet wil tegen 2015 een “klimaatneutraal” bedrijf worden.

Telecombedrijf Telenet wil tegen 2015 een “klimaatneutraal” bedrijf worden.

Dat kondigde het bedrijf uit Mechelen aan bij de voorstelling van zijn eerste duurzaamheidsverslag. De doelstelling wordt gehaald door onder meer de CO2-uitstoot terug te dringen en 500.000 bomen aan te planten in Ecuador als compensatie.

Het bedrijf volgt per kwartaal zijn ecologische voetafdruk op en wil naast het eigen energieverbruik dat van de Telenet-apparatuur bij de klant terugdringen.

Telenet zet in zijn duurzaamheidsambities voorts in op het dichten van de digitale kloof, met onder meer een project met gratis internet in 25 Gentse OCMW-gezinswoningen via de Telenet Foundation. Het vrijwilligerswerk door Telenet-medewerkers tijdens de werkuren wordt opgetrokken en er komt meer evenwicht tussen mannen en vrouwen op alle niveaus van de organisatie.

Vlaams minister-president Kris Peeters kwam symbolisch mee een boom onthullen in het Telenet-hoofdkantoor en roemde het bedrijf voor zijn “zeer krachtig engagement”.

Telenet maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat het als enige Vlaamse onderneming en als enige kabeloperator wereldwijd genoteerd staat in de Dow Jones-duurzaamheidsindex en dat het 5.000 euro vrijmaakt voor “Climbing for life”, de organisatie voor muco- en astmapatiënten waarmee Peeters de Col du Galibier onlangs nog beklom.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content