Telenet zonder decoder heet ‘TV met een kaartje’

Met ‘TV met een kaartje’ geeft Telenet binnenkort een antwoord op de klanten die digitale tv willen zonder een settopbox te moeten betalen.

Het principe achter ‘TV met een kaartje’ is eenvoudig: moderne tv’s kunnen digitale tv tonen via een ingebouwde decoder. Met een smartcard (CI+-module) van Telenet krijg je toegang tot het signaal op je tv zonder nood aan een Digibox of Digcorder.

Het is al langer bekend dat de operator werkt aan de dienst, maar de krant De Tijd pakt vandaag uit met de naam van het product. De telecomoperator bevestigt het nieuws “maar alles rond tarieven, beschikbaarheid en de lancering is momenteel nog work in progress,” zegt woordvoerder Stefan Coenjaerts aan onze redactie.

Ook Belgacom heeft begin dit jaar al aangegeven dat het digitale tv zonder settopbox wil aanbieden. Hier kijkt het onder meer naar de smart tv’s van Samsung. In principe zou digitale tv mogelijk zijn op elk televisietoestel met ingebouwde decoder. Al volgt het exacte aanbod pas later.

Digitaal kijken ligt al even onder vuur omwille van het gemak van de settopboxen van Belgacom en Telenet. Vroeger had je bijna een universitair diploma nodig om een videorecorder te programmeren, vandaag neem je op, kijk je vertraagd en spoel je reclame door alsof het niets is. Vooral die doorgespoelde reclame is voor de zenders een doorn in het oog.

Met een ingebouwde decoder heb je als gebruiker een bakje minder in huis en betaal je normaliter ook minder aan je telecomoperator. Al geef je in ruil wel enkele zaken op zoals het doorspoelen, opnemen en uitgesteld kijken. In dat opzicht is de nieuwe dienst vooral interessant voor wie meerdere tv-toestellen heeft, of goedkoop wil kijken op een (Belgisch) vakantieverblijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content