Teleurgestelde investeerder klaagt Twitter aan

© Reuters

Een teleurgestelde aandeelhouder sleept sociaal mediabedrijf Twitter voor de rechter. De klager is ontevreden over de prestaties van Twitter, dat niet aan de verwachtingen voldoet. Dat blijkt uit ingediende documenten bij de rechtbank in San Francisco.

Twitter sprak in november 2014 de verwachting uit dat het op termijn zou groeien tot 550 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het concern dat graag wil doorgroeien om te concurreren met andere sociale media zoals Facebook, zag zijn ledenbestand ‘slechts’ aandikken tot 313 miljoen maandelijkse gebruikers. Daarbij stappen ook veel gebruikers over naar andere sociale media als Snapchat en Instagram, vooral in de Verenigde Staten.

Voor aandeelhouder Doris Shenwick zijn de teleurstellende resultaten nu reden om Twitter te dagen.

Magere resultaten

Dat Twitter niet voldoet aan de marktverwachtingen is geen geheim. Het bedrijf zelf weet de magere resultaten eerder aan het feit dat adverteerders hun uitgaven niet zo snel als verwacht opvoerden.

In een poging het tij te keren richt Twitter zich ook op streamingdiensten. Zo heeft het bedrijf eerder onder meer de online-uitzendrechten van wedstrijden uit de National Football League (NFL) verworven. De eerste uitzending trok 2,1 miljoen kijkers.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content