Teleurstellende halfjaarresultaten voor Barco

© Image Globe

De West-Vlaamse beeldvormingsspecialist Barco heeft in de eerste jaarhelft de bedrijfswinst en nettowinst met meer dan 65 procent zien dalen. Het behaalde van januari tot juni 498 miljoen euro omzet, of 16,7 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Barco heeft in de eerste jaarhelft de bedrijfswinst (EBIT) en nettowinst met meer dan 65 procent zien dalen. De West-Vlaamse beeldvormingsspecialist behaalde van januari tot juni 498 miljoen euro omzet, of 16,7 procent minder dan in diezelfde periode een jaar eerder. Barco waarschuwde eerder deze maand al voor de slechte cijfers.

De EBIT daalde met meer dan 65,5 procent van 41,8 miljoen euro een jaar eerder tot 14,4 miljoen euro. De nettowinst ging van 31,7 miljoen euro in het eerste semester van 2013 naar 11 miljoen euro.

Positief nieuws was er wel voor het orderboekje, dat op jaarbasis met 9,1 procent toenam tot 479,8 miljoen euro aan het einde van het eerste halfjaar.

Het bedrijf verwacht betere resultaten in de tweede jaarhelft ten opzichte van die periode een jaar eerder. “Voor het volledige jaar daarentegen verwachten we een omzet en een ebitda (operationele kasstroom, nvdr) bijdrage die licht lager zal zijn dan in 2013”, stelt CEO Eric Van Zele in het persbericht.

Het bedrijf geeft nog geen bijkomende informatie over de aangekondigde maatregelen om de kosten af te bouwen en de verkoop aan te zwengelen. En zoals reeds gemeld, bekijkt het bedrijf “verschillende voorstellen en blijken van interesse voor enkele van onze activiteiten”. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content