Televic scoort in India

Tegen 2020 moet de metrolijn onder de Indiase Hooghly-rivier in Kolkata helemaal klaar zijn. © DN
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Treinbouwers BEML en Bombardier hebben het West-Vlaamse Televic Rail gekozen om digitale informatiesystemen te leveren voor Indiase trein- en metrolijnen waaronder de eerste onderwatermetro in Kolkata.

Het nieuws komt niet toevallig uit de lucht vallen: Televic-ceo Lieven Danneels was een van de 84 ceo’s op het Belgische staatsbezoek vorige week aan India. Danneels tekende er contracten met treinbouwers BEML en Bombardier India om technologie te leveren aan East-West Kolkata Metro en Mumbai Suburban Railway. Televic Rail zal er samenwerken met de lokale joint venture partner PT Communication Systems Limited (PTCS) om de nodige technologie lokaal in New Delhi te produceren.

Concreet gaat het om digitale, geavanceerde reizigersinformatiesystemen. In Kolkata zal Televic de 14 nieuwe BEML-treinen in de onderwatermetro onder de Hooghly-rivier voorzien van zo’n reizigersinformatiesysteem inclusief camerabeveiliging (CCTV). De hele ip-gebaseerde oplossing combineert beveiliging (monitoring en opnames) en interne intercom met onder meer publieke informatieborden en infotainment voor de reizigers aan boord.

Aan Bombardier leveren Televic en PTCS een reizigersinformatiesysteem voor twintig treinen van operator Central Railways. Central Railways gebruikt al meer dan 11 jaar Televic-technologie in de bestaande vloot van 200 treinen die dagelijks bijna 6 miljoen reizigers vervoeren in Mumbai.

De Televic Rail oplossingen worden ondertussen al in heel wat landen verkocht. Onder meer in Nieuw-Zeeland, Canada, China, de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk én ook in België rijden trein- en tramstellen rond met technologie van de Izegemse groep aan boord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content