Telinduspand in Haasrode te koop

Het prestigieuze Telindusgebouw in Haasrode staat te koop. De bijna 700 werknemers moeten voor eind 2014 naar Brussel.

Het prestigieuze Telindusgebouw in Haasrode staat te koop. De bijna 700 werknemers moeten voor eind 2014 naar Brussel.

De beslissing om het Telindusgebouw te verkopen sloeg bij heel wat werknemers in als een bom. De melding kwam vorige vrijdag: ‘In het kader van de optimalisering van het ruimtegebruik in ons bedrijf heeft het directiecomité beslist de site in Haasrode te verlaten. Deze wordt verkocht. De medewerkers en technische installaties van Haasrode zullen tegen eind 2014 verhuizen naar gebouwen gelegen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest’.

En verder: ‘Deze hergroepering van activiteiten en teams zal ons ongetwijfeld helpen nog efficiënter te kunnen samenwerken en onze inspanningen met betrekking tot de convergentie en consolidatie van onze bedrijfscultuur voort te zetten.’

Belgacom benadrukt ‘dat alle huidige activiteiten en functies behouden blijven, enkel hun locatie verandert. De beslissing verandert ook niets aan de strategie van Belgacom i.v.m. ICT diensten. Deze blijven een cruciale bouwsteen in onze strategie en een belangrijk groeidomein.’

Het prachtige Telindusgebouw in Haasrode werd destijds besteld door wijlen John Cordier en opende precies tien jaar geleden, in 2003. De architect Jo Crepain oogstte heel wat lof voor het pand dat zo’n 30 miljoen euro kostte. Cordier zelf heeft het niet meer kunnen meemaken. Hij overleed begin 2002.

Het prestigieuze pand, waar ook de Belgische film ‘Loft’ werd opgenomen, heeft voor de werknemers van Telindus een hoge emotionele waarde. Het toonde eveneens de grandeur van Telindus dat zich afzette tegen Belgacom. Drie jaar later werd Telindus echter zelf na een tumultueuze strijd overgenomen door datzelfde Belgacom.

In Haasrode werken nog steeds 670 medewerkers. Die zullen dus grotendeels naar Brussel verhuizen. In het pand is ook een sterk beveiligd datacenter gevestigd. Ook die apparatuur zal dus onderdak vinden in de Belgacom datacenters.

Het bericht stond afgelopen weekend ook te lezen in De Tijd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content