Tellink ruilt Base voor Mobistar

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Antwerpse telecomoperator op zoek naar 3G-netwerk.

De Antwerpse telecomoperator Tellink ruilt Base voor Mobistar en installeert een nieuw Artilium platform voor mobiele roamingdiensten.

Tellink zet zijn 65.000 actieve sim-kaarten over van Base naar Mobistar. “Base beschikt niet over een 3G netwerk, terwijl steeds meer klanten er naar vragen. Als lid van de France Telecom Orange groep beschikt Mobistar tevens over interessante roamingakkoorden”, vertelt managing director Michael Leiner van Tellink. Volgens hem verliest Base ‘enkele miljoenen euro’s per jaar. De 65.000 sim-kaarten zijn een mix van pre- en postpaidkaarten.

Tegen eind volgend jaar mikt Michael Leiner op een totaal van 100.000 klanten. Die worden ook via buitenlandse partners in ondermeer Israel en Canada opgetekend.

Tellink haalt ook een nieuw Artilium platform binnen om zich op te werpen als mobiele virtuele netwerk enabler voor andere mvno’s. Het ARTA paltform kost 0,6 miljoen euro en wordt geïntegreerd met de bestaande Artilium switch die vandaag voor vaste telefoondiensten wordt gehanteerd. Artilium is gevestigd in Brugge.

Tellink telt 18 werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van 7 miljoen euro. In 2011 hoopt Michael Leiner de 10 miljoen euro omzet te halen. Vorig jaar nam Tellink nog Uno over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content