Teradata aan de slag met Telenet klantengegevens

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Teradata – uitsluitend actief in data warehousing en bedrijfsanalyse – mag bij Telenet een nieuw data warehouse bouwen.

Teradata – uitsluitend actief in data warehousing en bedrijfsanalyse – mag bij Telenet een nieuw data warehouse bouwen.

Dat data warehouse moet bij Telenet de basis worden voor diepgaande analyses van de telecom-, internet- en digitale tv-klanten. De spil van dat project wordt het “Communications Logical Data Model” van Teradata (“LDM”), een geavanceerd datamodel voor telecommunicatiebedrijven dat toelaat klantengegevens optimaal te structureren voor diepgaande analyses.

Telenet start binnenkort met de implementatie van de LMD; het eigenlijke project loopt over meerdere jaren. Over de waarde van dit contract – dat enkel het logische modelleren, en niét de implementatie omvat – werd niet gecommuniceerd. Stefan Kennis, director van Business Intelligence Competence Center bij Telenet, hoopt dat via het LDM-model en toekomstige BI-toepassingen de klantendienst sterk verbeterd kan worden.

De keuze voor Teradata is daarbij voor een flink stuk ingegeven door de referenties. De tien grootste telecombedrijven ter wereld doen vandaag een beroep op Teradata voor hun data warehouse. Ook Belgacom is er trouwens al jaren een trouwe klant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content