Tesla gooit eigen ruiten in tijdens voorstelling van ‘Cybertruck’

© Belga

De onthulling van de elektrische pick-uptruck van Tesla donderdagavond in Los Angeles verliep opmerkelijk. Het hoofd design van de Amerikaanse autofabrikant wilde aantonen dat het futuristisch uitziende voertuig met de naam Cybertruck extra stevig is, maar vernielde daarbij twee ruiten.

De elektrische pick-uptruck van Tesla ziet eruit als een futuristisch gepantserd voertuig. Het ontwerp is deels geïnspireerd op de James Bond-film ‘The Spy Who Loved Me’, schrijft Tesla-topman Elon Musk op Twitter. Hij typeert het voertuig, dat de naam ‘cybertruck’ meegekreeg, als het “officiële voertuig van Mars”. De auto moet een kleine 40.000 dollar (36.000 euro) kosten.

Volgens Musk kunnen er met geen mogelijkheid “krassen op de auto komen”, wat tijdens de voorstelling gedemonstreerd werd door met een sloophamer op een deur te slaan. Dat ging nog goed, maar een demonstratie met een metalen bal tegen een zijraam liep minder goed af. Bij een tweede poging met een andere ruit van de wagen en een minder harde worp ging het eveneens fout. Uit de reactie van Musk moest blijken dat de barsten in de ruiten niet bij de show hoorden. Al valt niet uit te sluiten dat het om een publiciteitsstunt gaat.

Geen hoge verwachtingen

Pick-up-trucks zijn vooral in de Verenigde Staten populair. Dat Tesla aan zo’n type voertuig werkte, was geen geheim. Het kan overigens nog jaren duren voordat de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is.

Eerder zei Musk al dat hij geen hoge verwachtingen heeft van de verkopen van een eventuele pick-up. Dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat eigenaren van een pick-up doorgaans erg merktrouw zijn en de markt is in de VS stevig in handen van Dodge, Ford en Chevrolet terwijl ook het Japanse Toyota een hap uit de taart neemt. Het belangrijkste model voor Tesla blijft vooralsnog de Model 3, de relatief betaalbare elektrische auto waarmee het bedrijf de massa wil bereiken.

Een analist merkte na afloop van de presentatie op dat het ontwerp niet erg zal aanspreken bij bijvoorbeeld aannemers die nu in een pick-up rondrijden. “Die gaan daarmee niet naar een bouwplaats.”

Tesla gooit eigen ruiten in tijdens voorstelling van 'Cybertruck'
© Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content