Tesla Nederland onderzoekt dodelijk ongeval

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

In het Nederlandse Baarn is een bestuurder van een Tesla Model S tegen een boom gereden. Het is nog onduidelijk of de autopilot van de wagen ingeschakeld was.

Het ongeluk vond vanochtend plaats. De bestuurder zat in een Tesla Model S en is vermoedelijk met hoge snelheid tegen een boom gereden.

Tesla Nederland heeft personeel naar de plaats van het ongeval gestuurd, schrijft de NOS. ‘Tesla start een vol onderzoek op. Zodra de uitkomst hiervan bekend is, zal Tesla dat delen met het publiek.’ Er wordt hiervoor sporenonderzoek gedaan en de computer wordt uitgelezen.

Een deel van de accu van de elektrische auto vloog uit de auto en vatte vlam. Een ander deel van de accu zit nog in de auto, wat de wagen onder spanning kan zetten. Omdat de brandweer geen ervaring heeft met elektrische auto’s overlegt het nu met medewerkers van Tesla over hoe het lichaam van het slachtoffer het best geborgen kan worden.

In mei was eerste dodelijke ongeluk met zelfrijdende Tesla

In mei vond het eerste dodelijk ongeval plaats met een zelfrijdende Tesla. Toen schoot de wagen onder een vrachtwagen nadat de autopilot van de wagen ingeschakeld was. Door uitzonderlijke factoren remde de wagen toen niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content