Tesla-rijders krijgen gratis Spotify

© BELGA

Eigenaren van een Tesla Model S of Model X krijgen gratis Spotify in hun auto.

Door de samenwerking tussen Tesla en Spotify krijgen bestuurders toegang tot de 30 miljoen liedjes uit de catalogus van Spotify. De vorige muziekpartner van Tesla, Rdio, is net opgehouden te bestaan. Het goede nieuws komt er in eerste instantie voor gebruikers buiten de VS – daar wordt de deal niet gelijk doorgevoerd.

Door een recente update is het premium-aanbod van Spotify gelijk geïntegreerd in het entertainmentsysteem van de moderne wagens – de oudere Tesla Roadster zit niet in het pakket. Tesla-rijders hoeven niet extra voor de update te betalen, zo werd maandag bekendgemaakt. Tesla heeft momenteel bijna 100.000 voertuigen op de weg van het Model S Sedan. Daarnaast is onlangs het nieuwe Model X gelanceerd. Het Zweedse Spotify is marktleider in streamingdiensten en telt meer dan 75 miljoen gebruikers, waarvan 20 miljoen betalende gebruikers.

Andere automakers gingen eerder ook een samenwerking aan met Spotify, maar dat was volgens de Zweden niet op dezelfde schaal als nu met Tesla het geval is. Tesla-rijders hoeven niet te betalen voor het abonnement, en zelfs niet voor het datagebruik. De autofabrikant zal de kosten van het datagebruik dekken. (WK/AG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content