Tesla start met productie van dak met ingebouwde zonnepanelen

© Tesla

Tesla is eindelijk begonnen aan de productie van haar dakpannen met geïntegreerde zonnepanelen. Klanten die vorig jaar een voorschot van 930 euro betaalden, worden als eersten voorzien van een nieuw dak.

De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in de dakstructuur en dus amper zichtbaar. Tesla claimt bovendien dat het zonnedak tien tot vijftien procent minder kost dan een gewoon dak en zonnepanelen samen. Het dak kan ook geleverd worden met een Tesla-thuisbatterij om de opgewekte stroom in op te vangen.

De dakpannen konden al vanaf mei vorig jaar besteld worden, ook in België. Op dat moment liet Tesla nog weten dat de productie in de zomer van 2017 zou opstarten. In november vertelde topman Elon Musk echter dat het zonnedak nog door een testfase van zes maand moest. Toen beschikte enkel hijzelf en een tiental andere Tesla-medewerkers al over zo’n dak. Tesla stelde zich in de eerste plaats te willen focussen op de productie van haar elektrische auto Model 3, die ook veel trager dan verwacht op gang geraakt.

Nu schrijft Reuters dat Tesla gestart is met de productie van de langverwachte zonnepanelen in haar fabriek in Buffalo (New York). Wanneer klanten hun zonnedak zullen krijgen, hangt af van hun positie in de wachtrij, schrijft Tesla op haar website. Of het bedrijf binnenkort ook in België daken gaat plaatsen, is echter niet duidelijk.

Tesla is overigens niet het enige bedrijf dat zonnepanelen integreert in het dak. In Vlaanderen biedt bijvoorbeeld ook dakenproducent Eternit die optie aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content