Tesla wil bus en pick-up maken

© Reuters

Het autobedrijf wil ook elektrische bedrijfswagens maken. Een kleine bus en een pick-up worden momenteel ontwikkeld, heeft oprichter Elon Musk in een in de nacht van woensdag op donderdag gepubliceerde blogpost laten weten. In die blogpost wordt een nieuw masterplan voor het bedrijf geschetst nu het eerste plan van tien jaar geleden vrijwel voltooid is.

Met de uitbreiding naar bedrijfswagens wil Tesla het autoverkeer snel schoner maken. Ook wil het bedrijf zijn auto’s steeds autonomer maken waardoor Tesla eigenaren hun auto kunnen laten rijden op momenten dat ze hem zelf niet gebruiken en er als een soort taxi geld mee kunnen verdienen. In steden waar weinig Tesla-eigenaren wonen wil het bedrijf zelf op termijn een vloot auto’s stallen die op afroep beschikbaar zijn.

De overname van zonnepanelenmaker SolarCity heeft ook geleid tot een punt in het masterplan: energie-opwekking en opslag moeten geïntegreerd worden. Tesla wil daarvoor een ”geïntegreerd en mooi zonnedak-met-batterij-product lanceren dat gewoon werkt”. Omdat SolarCity nu klaar is om zonnepanelen op grote schaal te produceren en Tesla de schaalgrootte heeft om veel accu’s te maken, onder andere voor zijn Powerwall-thuisaccu’s, is het volgens Musk ”tijd om ze samen te brengen”. (ANP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content