Test-Aankoop kiest Colt

De consumentenorganisatie kiest Colt voor haar Europese LAN en haar disaster recoveryplan.

De consumentenorganisatie kiest Colt voor haar Europese LAN en haar disaster recoveryplan.

Het gaat over een contract ter waarde van 650.000 euro over 3 jaar. Het Colt-netwerk moet Test-Aankoop met haar Europese zusterorganisaties binnen de Euroconsumers-groep verbinden.

In het verleden deed Test-Aankoop beroep op drie aparte leveranciers voor zijn telefonie, ip-access en dataverkeer, en back-up van data. Door de Colt LANLink-oplossing te implementeren, draait alle data- en telefoonverkeer van Test-Aankoop en van Euroconsumers nu op één it-platform. Het zou de organisatie ook een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

De verschillende lokale netwerken van Euroconsumers – verspreid over België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje – zijn nu op een veilige manier in hetzelfde virtuele netwerk met elkaar verbonden. Hierdoor kan de organisatie al haar sites eenvoudig beheren alsof het één virtuele LAN (VLAN) met hoge bandbreedte betreft. Dankzij een capaciteitsverhoging van het netwerk verloopt al het uitgaand en inkomend dataverkeer erg vlot en werd de investering in een tweede hogesnelheidsverbinding overbodig.

Ook de kwaliteit van toepassingen, zoals videoconferencing, verbeterde sterk, waardoor deze vaker worden ingeschakeld in de communicatie tussen de verschillende Europese vestigingen. Ten slotte kan Colt de bandbreedte van het netwerk ook heel granulair laten groeien in functie van de noden van Euroconsumers.

Daarnaast wordt van alles dagelijks een back-up gemaakt in het Colt datacenter van Nossegem. Hier huurt Euroconsumers ook een beveiligde datacenterruimte met uitgeruste kantoren voor in geval van nood.

“Als toonaangevende Europese consumentenorganisatie kunnen we het ons simpelweg niet veroorloven om enkele dagen onbereikbaar te zijn voor consumenten door een panne of brand”, klinkt het in een persbericht. “Test-Aankoop alleen al ontvangt zo’n 18000 e-mails en 50000 telefoontjes per maand van consumenten. Vandaar dat we kozen voor de implementatie van een Colt Disaster Recovery Plan voor data én voice.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content