Test-Aankoop trekt klacht tegen Apple over garantie nog niet in

Test-Aankoop trekt zijn klacht tegen Apple bij de handelsrechtbank in Brussel nog niet in, ondanks de beslissing van het bedrijf om zich te schikken naar de Belgische garantiewetgeving voor producten.

Ondanks de beslissing van Apple om zich te schikken naar de Belgische garantiewetgeving voor producten – die een garantie van twee jaar voorschrijft, terwijl Apple voorheen een garantie van 1 jaar hanteerde -, trekt Test-Aankoop zijn klacht tegen Apple nog niet in. De consumentenorganisatie wil eerst samen met zijn advocaten de berichtgeving toetsen. “Wij houden voorlopig voet bij stuk”, verklaarde woordvoerder Jean-Philippe Ducart aan Belga.

Apple hanteerde altijd een garantie van één jaar op producten die het zelf, via internet of in erkende winkels verkoopt. Omdat dit indruist tegen de Europese en dus ook Belgische wetgeving – die twee jaar garantie voorschrijft -, legde Test-Aankoop in januari 2013 een klacht neer tegen Apple bij de handelsrechtbank in Brussel. Eerder vandaag schreef Apple op zijn website dat het beslist heeft zich te schikken naar de garantiewetgeving, en dat het voortaan dus een garantie van twee jaar zal bieden.

Test-Aankoop reageerde verrast op dit nieuws, maar besluit voorlopig zijn klacht niet in te trekken. “We blijven voorzichtig en aandachtig, want Apple heeft nog altijd geen officiële mededeling verspreid”, aldus woordvoerder Jean-Philippe Ducart. “We gaan eerst samen met onze advocaten de berichtgeving van Apple van naderbij bekijken vooraleer we contact opnemen met Apple om eventueel onze strategie te herzien.”

In maart 2012 hadden Test-Aankoop en andere Europese consumentenorganisaties Apple reeds opgeroepen zich te schikken naar de nationale en Europese garantiewetgevingen. Ze eisten ook dat de contractuele documenten voor consumenten beter verstaanbaar zouden gemaakt worden. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content