Test-Aankoop valt Telenet opnieuw aan: “Nieuwe digicorder moet gratis zijn”

© Belga

Telenet verplicht klanten om hun SD-digicorder voor 79 euro in te ruilen voor een HD-decoder. Test-Aankoop, dat een open brief schreef naar de kabelaar, vindt dat de nieuwe digicorder gratis moet worden aangeboden.

Test-Aankoop pikt het niet dat Telenet zijn klanten verplicht om tegen september hun SD-decoder voor digitale televisie om te ruilen tegen een HD-decoder, en dat ze daarvoor 79 euro moeten betalen. “De consument wordt opnieuw voor het blok gesteld”, aldus de consumentenorganisatie, die een open brief aan het Mechelse telecombedrijf heeft geschreven en gedupeerde consumenten oproept deze te ondertekenen.

Telenet liet enkele dagen geleden aan klanten met een SD-digicorder weten dat ze tot september de tijd hebben om deze, voor 79 euro, in te ruilen voor een HD-digicorder.

Volgens Test-Aankoop zijn er echter geen technische redenen waarom die digicorder moet worden vernieuwd. Bovendien zou het telecombedrijf de nieuwe digicorder gratis moeten aanbieden, vindt de consumentenorganisatie.

Test-Aankoop wil daarnaast dat Telenet afstapt van de “energieverslindende” digicorders en in plaats daarvan kiest voor de goedkopere CI+-module, een kaartje dat je in de HD-televisie kunt steken. Sinds juni 2013 biedt Telenet dit al aan, na een petitie van Test-Aankoop.

Tot slot wil de consumentenorganisatie dat de termijn tot wanneer een product kan worden gebruikt, verplicht wordt vermeld.

Test-Aankoop ventileert dit ongenoegen in een open brief gericht aan Telenet. De organisatie roept zo veel mogelijk gedupeerde consumenten op om de brief te ondertekenen.

Test-Aankoop is al wel vaker in de clinch gegaan met Telenet. Onlangs nog kreeg de consumentenorganisatie gelijk in een dispuut over een prijsverhoging die Telenet in 2011 doorvoerde voor bepaalde producten. Die was volgens Test-Aankoop illegaal, en Telenet gaat de gedupeerde klanten binnenkort terugbetalen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content