Test Amerikaans waarschuwingssysteem uitgesteld

Residents help an elderly man evacuate a flooding trailer community during Hurricane Florence in Lumberton, North Carolina, U.S. September 15, 2018. REUTERS/Randall Hill - RC1E4ECF90A0 © REUTERS

De test van een nieuw Amerikaanse waarschuwingssysteem via sms is uitgesteld. Amerikanen zouden eigenlijk komende donderdag een tekstbericht krijgen van president Donald Trump, maar moeten nu wachten tot 3 oktober. De vertraging heeft te maken met de hulpverlening rond de tropische storm Florence, zeggen de autoriteiten.

Het systeem is bedoeld om alle Amerikanen snel te kunnen gewaarschuwd bij een ramp. De proefwaarschuwing heet een Presidential Alert. Mobiele providers uit het hele land hadden zich aangemeld voor de proef. Dat betekent dat vrijwel alle burgers het bericht ontvangen. Afmelden is niet mogelijk.

Het waarschuwingssysteem heet Wireless Emergency Alerts. Het is opgezet onder de vorige president, Barack Obama. Het systeem kan alleen worden gebruikt in het geval van een ramp of een terreuraanslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content