‘The Broken Circle Breakdown’ wint geen Oscar (volgens Google)

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Google nam het zoekverkeer rond de Oscars om de loep en voorspelt op basis daarvan de winnaars. Volgens de zoekgigant grijpt ‘The Broken Circle Breakdown’ naast het beeldje voor beste buitenlandse film en wordt ‘The Wolf of Wall Street’ het grote prijsbeest.

In de nacht van zondag 2 maart op maandag 3 maart vindt de 86e editie van de Oscars plaats. Is ‘The Broken Circle Breakdown’ in staat om met de Academy Award voor beste buitenlandse film aan de haal te gaan? Volgens Google alvast niet.

De internetgigant bekeek de zoekresultaten omtrent de Oscars van naderbij – wie zorgde voor de pieken en welke films zijn trending topics in Google’s zoekfunctie? – en heeft op basis daarvan een voorspelling gedaan van de voornaamste categorieën.

‘La Grande Bellezza’ verslaat ‘The Broken Circle Breakdown’

‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix Van Groeningen zou de Oscar voor beste buitenlandse film aan ‘La Grande Bellezza’ moeten laten, aldus de zoekgigant. ‘The Wolf of Wall Street’ van Martin Scorsese zou de grote slokop van de avond moeten worden, met de Oscars voor beste film, beste mannelijke hoofdrol (Leonardo DiCaprio) en beste regisseur (Scorsese).
Andere beeldjes gaan volgens Google naar Sandra Bullock (beste vrouwelijke hoofdrol voor haar prestatie in ‘Gravity), Jared Leto (beste mannelijke bijrol voor zijn prestatie in ‘Dallas Buyers Club’) en Jennifer Lawrence (beste vrouwelijke bijrol voor haar prestatie in ‘American Hustle’).

Bwin

Ook volgens bookmaker Bwin is ‘The Broken Circle Breakdown’ niet de grootste kanshebber in zijn cateogrie – volgens deze pronostiek moet de film van Felix Van Groeningen het Deense ‘Jagten’ en ook weer ‘La Grande Bellezza’ boven zich dulden.

Bwin ziet ‘Gravity’ dan weer het grootst aantal awards binnenrijven, en voorspelt ook Oscars voor ’12 Years A Slave’, Matthew McConaughey (‘Dallas Buyers Club’) en Cate Blanchett (‘Blue Jasmine’).

Volg de Oscars in de nacht van zondag op maandag live op Knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content