‘The Hobbit 3’ huldigt nieuwe laserprojector van Barco in voor Kinepolis

© .

Bioscoopgroep Kinepolis heeft woensdag, voor de première van de derde Hobbit-film, één van zijn nieuwe Laser Ultra-zalen voorgesteld. Die bevat de nieuwste laserprojector van Barco, gecombineerd met het geluidssysteem Dolby Atmos.

De laserprojector van Barco is ‘de enige ter wereld’ die in staat is om 4K-content, met meer dan 8 miljoen pixels, te tonen tegen 60 beelden per seconde, en om 3D-films te projecteren in 4K-resolutie bij een lichtsterkte van 60.000 lumen.

Brussel, Antwerpen, Lomme en Madrid

De pers kreeg in Zaal 9, met 639 zitjes de grootste zaal van Kinepolis Brussel, een voorsmaakje van de nieuwe bioscoopervaring met onder meer een fragment uit The Hobbit en een trailer van de nieuwe Star Wars-film. Het publiek kan vanaf vandaag The Hobbit, the Battle of the Five Armies bekijken in de Laser Ultra-zalen van Kinepolis Brussel, Antwerpen, Lomme (Frankrijk) en Madrid.

Van New York naar België

Kinepolis weet nog niet of en naar welke zalen het de kostelijke technologie zal uitbreiden. ‘Deze technologie is nergens in de wereld te zien’, zegt Bob Claeys, R&D Directeur bij Kinepolis Group. ‘Mensen zullen van New York naar België komen om deze film te beleven.’

Duurder

De kijkers zullen wel wat moeten overhebben voor de nieuwe ervaring. Een gewoon kaartje voor The Hobbit kost 10,65 euro in Kinepolis. Wie de film in één van de nieuwe Laser Ultra-zalen wil bekijken, moet 15,15 euro neertellen. (Belga/MI)

Partner Content