TheValueChain neemt ERP-activiteiten Oasis Consultants over

. © .

Gumption-dochter TheValueChain neemt zestien mensen over van Micropole-dochter Oasis Consultants. Tegelijk werken de groepen samen voor grote strategische BI-contracten.

Eerstgenoemde neemt het handelsfonds, de SAP-activiteiten en zestien consultants over van Oasis. “Juridisch gezien is de overname afgerond en zijn die mensen vandaag al bij ons geïntegreerd. Ook de klanten zijn intussen op de hoogte en zij worden in de komende weken bezocht,” legt Bart Embrechts uit. Hij is oprichter van de Gumption groep waar hij focust op overnames en fusies.

Met de verkoop wil het Franse Micropole zich verder concentreren op zijn kernactiviteiten, zoals BI. Daarvoor sluit het een ander partnerschap met de groep uit Kontich. Hierbij trekken Bmatix (Gumption) en Velixis (Micropole) samen naar de markt. “Voor bepaalde dossiers, vooral de grotere projecten, gaan we onze krachten bundelen,” zegt Embrechts.

Beide spelers zitten in dezelfde markt, maar er blijft wel genoeg afstand. “Bmatix doet veel SAP BusinessObjects waar Velixis zich eerder focust op de strateigsche studies die vooraf gaan aan een BI-project.” Bmatix telt een twintigtal mensen, Velixis het dubbele. “Door samen naar de klant te stappen hebben we meteen meer cricital mass,” klinkt het.

Hoeveel er wordt betaald voor de overgenomen ERP-activiteiten wordt niet bekendgemaakt. Of er ook in de toekomst wordt samengewerkt wordt niet uitgesloten. “Dat kan, maar er is op dit moment niets concreets.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content