Thoma Bravo koopt Barracuda Networks voor 1,6 miljard dollar

Fujitsu en Lenovo voeren al een tijdje gesprekken over een samenwerking. © Getty Images/iStockphoto

Investeringsbedrijf Thoma Bravo koopt het Californische Barracuda Networks, aanbieder van security en storage technologie voor 1,6 miljard dollar.

Thoma Bravo, gevestigd in Chicago, betaalt 27,55 dollar per aandeel. De transactie zal naar verwachting worden afgerond vóór Barracuda’s fiscale jaareinde van 28 februari 2018 en is onderworpen aan goedkeuring door aandeelhouders en regelgevende instanties.

“We zijn van mening dat deze voorgestelde transactie ons een kans biedt om onze groei te versnellen met ons toonaangevende beveiligingsplatform”, zegt Barracuda Networks CEO BJ Jenkins in een verklaring. “Thoma Bravo heeft een uitstekende geschiedenis van het beleggen in groeiende beveiligingsbedrijven en deze transactie spreekt tot de waarde en kracht van het beveiligingsplatform van Barracuda.”

Barracuda kocht zelf nog onlangs cloud archivering specialist Sonian om te voldoen aan de toegenomen vraag naar compliance-, analyse- en e-mailbeveiligings- en beheermogelijkheden. Sonian heeft 32.000 klanten en werkt samen met MSP’s en softwarebedrijven. Thoma Bravo kocht eerder partijen zoals Riverbed Technologies voor 3,6 miljard dollar en Continuum.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content