Thuisverplegers krijgen Samsung tablet

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Zo kunnen ze de planning raadplegen, en op termijn het patiëntendossier.

De thuisverplegers van de Fédération de l’Aide et des Soins à Domicile krijgen allemaal een Samsung tablet. Op die manier kunnen ze draadloos hun planning raadplegen. Op termijn zelfs het patiëntendossier zelf.

Tegen eind 2013 moeten alle 1.100 thuisverplegers van de FASD (Fédération de l’Aide et des Soins à Domicile) over een Samsung Galaxy tab 10.1 beschikken. Vandaag hebben er 300 een toestel gekregen. Tegen eind dit jaar worden dat er 450. Daarmee kunnen ze hun planning raadplegen, maar ook alles noteren wat ze precies uitgevoerd hebben bij de patiënten.

Op termijn zou het volledige patiëntendossier geraadpleegd kunnen worden. De Samsung tablet kan trouwens ook uitgebreid worden met een identiteitskaartlezer. De Apple iPad werd niet verkozen omdat de FASD een open systeem verkoos. De Galaxy draait op Google Android.

Het contract voor de FASD ging naar de Waalse integrator Win, een dochter onderneming van de Tecteo Groep. De waarde van het contract wordt niet vrijgegeven.

Voor de mobiele datacommunicatie wordt gebruik gemaakt van het 3G-netwerk van Mobistar. Win biedt daarbij service level garanties en staat ook in voor de beveiliging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content