‘TikTok praat met Britse regering over komst hoofdkantoor naar Londen’

Het bedrijf achter de videoapp TikTok is met de Britse regering in gesprek om het hoofdkantoor in Londen te vestigen. Dat meldt een ingewijde aan persbureau Reuters. TikTok wil met de verhuizing de kritiek pareren dat de app te nauwe banden heeft met de Chinese overheid.

Londen is een van de vestigingsplekken die worden overwogen, aldus de bron. The Sunday Times meldt dat het overleg met de Britse regering al is afgebroken, maar volgens de ingewijde zijn de onderhandelingen nog altijd gaande. Naar welke andere steden TikTok nog meer kijkt, is niet bekend. Eerder werden al eens Dublin en Singapore genoemd. Op dit moment heeft TikTok geen eigen hoofdkantoor.

Chinees moederbedrijf

TikTok won de afgelopen tijd aan populariteit omdat veel mensen thuis opgesloten zaten met hun smartphones. In het eerste kwartaal downloadden 315 miljoen gebruikers de app, een recordaantal in een kwartaal. Daarmee zijn 2,2 miljard mensen al gebruiker van TikTok.

Het bedrijf krijgt echter ook veel kritiek. Zo zou TikTok persoonlijke gegevens van zijn gebruikers met de Chinese regering kunnen delen via zijn Chinese moederbedrijf ByteDance. In de Verenigde Staten is het sommige ambtenaren verboden om de app te downloaden, uit vrees dat gevoelige gegevens of informatie kunnen lekken. Vorige maand werd bekend dat Europese privacytoezichthouders de app onder de loep nemen.

Partner Content