Tim Cook: “Apple onderzoekt of verplichte apps verwijderbaar kunnen worden”

Apple-CEO Tim Cook © Reuters

Tim Cook heeft aangegeven te zoeken naar mogelijkheden voor gebruikers om de niet-te-verwijderen standaard iOS-apps toch te kunnen wissen.

Veel Apple-gebruikers klagen al jaren over het grote aantal voor hen nutteloze apps dat standaard wordt geïnstalleerd met het besturingssysteem, maar niet verwijderd kunnen worden. Het gaat om apps als Tips, Compass, Stocks en Podcasts. Op vrijwel elke iPhone staat dan ook een mapje waarin dergelijke apps worden weggemoffeld.

Apple lijkt nu gehoor te geven aan de klachten hierover. In een interview dat BuzzFeed had met Tim Cook in een Apple Store, zei de Apple-topman dat ontwikkelaars zochten naar een manier om de apps toch verwijderbaar te maken. Een aantal van die apps grijpt namelijk in op andere functies in de iPhone. Verwijdering zou kunnen leiden tot problemen bij andere apps.

Voor apps die losgemaakt kunnen worden uit het besturingssysteem, zegt Cook te zoeken naar een manier om ze ook te kunnen verwijderen. “Het is niet onze intentie om ‘real estate’ op te slokken. We willen dat jij gelukkig bent”, zegt hij in het interview. Op welke termijn de zoektocht resultaat oplevert, heeft Cook niet duidelijk gemaakt. Duidelijk is wel dat met iOS 9, dat morgen beschikbaar komt er drie nieuwe niet-te-verwijderen apps bijkomen: Find my iPhone, Find met Friends en News.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content