Times New Roman en Arial niet meer verkrijgbaar in Rusland door sancties

© iStockphoto

Times New Roman is misschien wel het bekendste lettertype ter wereld. Het wordt overal gebruikt. In Rusland dreigt echter een tekort nu de Amerikaanse leverancier Monotype Imaging het lettertype niet meer levert. Het bedrijf beroept zich op de huidige Amerikaanse sancties tegen Rusland.

Monotype Imaging bezit de rechten op enkele van de bekendste lettertypen. Behalve Times New Roman levert het Verdana, Arial en Tahoma. Times New Roman, zo schrijft de Russische krant Kommersant maandag, is veel gebruikt in Rusland. Het bekende besturingsprogramma Astra Linux past het toe. Dit besturingssysteem wordt gebruikt door enkele ministeries en overheidsorganisaties, zoals Defensie, Onderwijs, veiligheidsdiensten en de douane.

Sancties

De sancties werden ingesteld in 2014 naar aanleiding van de annexatie door Rusland van het tot dan Oekraïense schiereiland de Krim.

Times New Roman werd in de jaren dertig van de vorige eeuw ontworpen voor het Britse dagblad The Times. De ontwerper was Stanley Morison van Monotype.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content