Tinder haalt oude ceo terug

© Tinder

Amper vijf maanden na zijn ontslag neemt Sean Rad opnieuw de leiding over de populaire datingapp. De relatie met de huidige ceo wordt in onderling overleg stopgezet.

Rad vervangt zo Christopher Payne die tot 2014 senior vicepresident bij eBay was. Het aantrekken van Payne moest Tinder als bedrijf meer ervaring geven, maar hij en Tinder bleken achteraf geen goede match te zijn.

Sean Rad is een van de oprichters van Tinder en was tot november ceo van het bedrijf. Hij trad af nadat er een rechtszaak voor seksuele intimidatie tegen hem liep. Rad zou tegenover een werkneemster seksuele en racistisch uitspraken hebben gedaan. Al was volgens het bedrijf de zaak in kwestie wel met een minnelijke schikking geregeld op het moment dat hij aftrad. Ook bleef Rad aan als president en bestuurslid.

Dat Tinder momenteel orde op zaken stelt is geen toeval stelt de Wall Street Journal. Moederbedrijf Interactive Corp (IAC) heeft plannen om de Match Group (waar Tinder, maar ook Match.com, OKCupid en het Belgische Twoo tot behoren) in het vierde kwartaal naar de beurs te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content