‘Tinder voor gelovigen’ loodst je naar de dichtstbijzijnde biechtstoel

© Reuters

Katholieken kunnen binnenkort met behulp van een app op zoek naar een misviering of biechtstoel bij hen in de buurt.

De app verschijnt volgend jaar en heet momenteel ‘The Catholic App’. Die wijst Katholieken op vieringen of biechtmogelijkheden bij hen in de buurt. Het idee komt van de Schotse Leo Cushley, die recent op Vaticaan Radio de werking ervan uitlegde. Hij ziet het niet alleen praktisch voor wie op verplaatsing nood heeft aan het woord van god, maar ook voor gelovigen die liever bij een voor hen onbekende priester biechten.

Belgische gelovigen zullen echter geduld moeten hebben. De app wordt momenteel ontwikkeld met misvieringen en biechtmogelijkheden in het Schotse Edinburgh en St Andrews. Er is ook interesse van andere Schotse regio’s, maar een Europese of Belgische uitbreiding is vooralsnog niet aan de orde.

Dat ook de Katholieke Kerk smartphones en tablets inschakelt om hun publiek te bekoren is geen verrassing. Toch wordt de toepassing op internet al snel omschreven als ‘Sinder’, een woordspeling op de populaire datingapp Tinder. Al gaat die vergelijking niet helemaal op. De app is immers niet bedoeld om gelovigen met elkaar in contact te brengen, wel om hen individueel naar het huis van de heer, of toch een van zijn vele filialen, te leiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content