Tobania ruilt eigen datacenter voor LCL

© istock

ICT-leverancier Tobania zet zijn eigen datacenters aan de kant en stapt over naar de infrastructuur van LCL. Zelf investeren is niet langer interessant.

Volgens Lode Peeters, ceo van Tobania, is het niet langer de moeite voor bedrijven om zelf een datacenter te bouwen. “Dat vertegenwoordigt een gigantische investering, en je moet opboksen tegen cloud data centers zoals Azure en Amazon en lokale giganten zoals Proximus of Cegeka. Met de investering die je moet doen om aan hetzelfde niveau te komen, is een aanvaardbare ROI onrealistisch geworden. Dan kun je beter bij LCL gaan zitten.”

De verhuis omvat ook die van de meer dan 150 klanten van Tobania. Tegelijk kiest het bedrijf voor servers met converged server-technologie die specifiek geoptimaliseerd is voor virtualisatie, routing en data storage, allemaal in combinatie met load balancing. “Dankzij de nieuwe technologie die we gaan gebruiken en de neutraliteit, schaalgrootte en onafhankelijkheid van LCL, kunnen we onze klanten absolute schaalbaarheid garanderen”, zegt Lode Peeters, ceo van Tobania.

Tobania het bedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Tobius en Saga Consulting uit 2014. Het bedrijf wordt sindsdien geleid door Lode Peeters en telt meer dan 550 IT-experts, goed voor een omzet van zestig miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content