Toch nog interesse van Apple in zelfrijdende auto

© Reuters

Apple lijkt toch nog altijd bezig met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. De techreus stuurde namelijk vorige week een brief aan de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration waarin onder meer werd gesteld dat ”nieuwe toetreders” dezelfde testmogelijkheden op de openbare weg moeten hebben als ”bestaande fabrikanten”.

Apple geeft verder aan dat het delen van data cruciaal is voor de versnelde ontwikkeling van de industrie, maar wil dat wel doen met behoud van de privacy van zijn klanten. Dat is in lijn met de houding die Apple de afgelopen jaren ook heeft ingenomen bij zijn iPhones en iPads. Verder geeft Apples directeur productintegriteit Steve Kenner, die de brief ondertekende, aan dat Apple gebruik maakt van machine learning. Die zelflerende systemen moeten de producten slimmer en persoonlijker maken, maar kunnen volgens het bedrijf ook op het gebied van vervoer veel betekenen.

Werknemers aangetrokken

Er gaan al jaren geruchten dat Apple een zelfrijdende auto aan het ontwikkelen is. Ook is duidelijk dat het bedrijf diverse werknemers heeft aangetrokken die uit de traditionele auto-industrie afkomstig zijn, maar ook van bijvoorbeeld Tesla. Begin september meldde The New York Times echter dat Apple de projectgroep zou hebben verkleind en zich meer zou willen toeleggen op de techniek voor zelfrijdende auto’s en niet zozeer op de ontwikkeling van een eigen auto.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content