TomTom lanceert Live-services in België

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

TomTom lanceert in oktober een dienstenpakket waaronder ook realtime, verrijkte verkeersinformatie.

TomTom lanceert in oktober een dienstenpakket waaronder ook realtime, verrijkte verkeersinformatie.

Via het ‘Live Services’ pakket, hoopt TomTom dat gebruikers een navigatietoestel niet langer als een manier zien om van punt A naar punt B te rijden, maar als een toestel dat elke rijrit begeleidt. De nadruk ligt daarbij op de ‘High Definition Traffic’-dienst.

Gebruikers krijgen realtime updates over het verkeer op hoofd- en secundaire wegen. Als basis wordt de TMC-verkeersinformatie van BeMobile gebruikt, maar de informatie wordt ook verrijkt via andere bronnen. Zo worden in ons land anonieme meetdata verzameld van alle BASE-gsm’s en het professionele wagenpark van TomTom Work (denk aan taxibedrijven en allerlei track & trace oplossingen), om op die manier tot actuele reistijden te komen. Maar ook alle gebruikers van de nieuwe dienst, zullen automatisch hun reistijdinformatie doorgeven aan andere Live-gebruikers.

Lars Guns, de Belgische country manager van TomTom, hoopt dat de grote ‘install base’ van TomTom hierbij de sterkte kan worden. In België heeft TomTom immers een sterk marktaandeel van 58 procent in personal navigation devices (PNA). Naast realtime verkeersinformatie, worden ook vaste en mobiele flitslocaties doorgegeven en kun je op ieder moment navigeren naar de goedkoopste benzinestations in de buurt. Ook een integratie met Google Local Search is voorzien.

Het dienstenpakket zal via een abonnementsformule (9,95 euro per maand) vermarkt worden. Er komen ook nieuwe toestellen aan, die een betere gebruikersinterface bieden om van de nieuwe diensten optimaal gebruik te kunnen maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content