TomTom lanceert smartwatch voor golffanaten

© TomTom
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

TomTom lanceert de TomTom Golfer, een GPS-sporthorloge dat golfers moet helpen om hun spel te verbeteren.

Dankzij een grafische weergave van de baan op het scherm wordt de precieze afstand tot hindernissen en layups weergegeven, net als de beste plaats voor een ‘approach’ naar de green.

De TomTom Golfer beschikt over de gegevens van meer dan 34.000 golfbanen wereldwijd. Updates daarvan kunnen via een speciale smartphone-app draadloos worden gedownload. Zo kunnen TomTom-golfers altijd vertrouwen op up-to-date baaninformatie.

“Inzicht in de uitdagingen van de baan zal golfers helpen om hun handicap te verlagen”, oppert algemeen directeur Corinne Vigreux van TomTom’s consumer afdeling. “De Golfer biedt in één oogopslag alle relevante baaninformatie, zodat golffanaten de beste beslissingen kunnen nemen en zo hun spel kunnen verbeteren.”

Het horloge maakt gebruik van GPS technologie om in de buurt gelegen golfbanen automatisch te herkennen en spelers naar de volgende hole te wijzen. Golfers kunnen op het horloge naast hun score per hole ook afstanden en de tijd van hun ronde bijhouden.

De TomTom Golfer is vanaf vandaag beschikbaar via tomtom.com, en vanaf oktober wordt de smartwach ook te koop aangeboden bij golf-speciaalzaken en in sportwinkels. De adviesprijs klokt af op 249 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content