Topman en IT-verantwoordelijke federale politie plots overleden

Jean-Marie Van Branteghem © .
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Jean-Marie Van Branteghem, als directeur generaal verantwoordelijk voor het volledige it-park bij de federale politie, is op 53-jarige leeftijd plots overleden.

Jean-Marie Van Branteghem, die in Aalst woonde, werd woensdagavond met hartklachten opgenomen in de spoedafdeling. Een hartaanval is hem fataal geworden. Hij was amper 53 en laat een vrouw en twee dochters achter.

Het bericht is verspreid door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle.

Van Branteghem begon zijn loopbaan in 1984 bij de gemeentelijke politie in Aalst. In 1996 werd hij secretaris van de vaste Commissie van de gemeentepolitie. Drie jaar later werd hij als politie-expert gedetacheerd naar het kabinet van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

In 2007 werd hij directeur-generaal van de Algemene Steundiensten bij de federale politie. Hij was er ook verantwoordelijk voor het volledige it-park van de federale politie en voor de integratie van de it-behoeften met de lokale politie. Ook het volledige Shengen-platform werd door hem gedragen. Pascal D’Eer, de cio van de federale politie rapporteerde aan Jean-Marie Van Branteghem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content