Toshiba introduceert harde schijven die zichzelf wissen

Toshiba kondigt een serie harde schijven aan die automatisch data onbruikbaar maken als ze worden aangesloten op een onbekende host.

Toshiba kondigt een serie harde schijven aan die automatisch data onbruikbaar maken als ze worden aangesloten op een onbekende host.

In onze digitale wereld zijn gegevens het meest waardevolle bezit. 77 miljoen PlayStation-spelers zullen dat beamen nadat enkele weken geleden hun persoonlijke gegevens in handen van hackers vielen. Het moet voor bedrijven dan ook de hoogste prioriteit zijn om opgeslagen data te beschermen tegen diefstal of bij verlies. Toshiba ontwikkelde daarom harde schijven met een krachtige set opties voor gegevensbeveiliging.

De Toshiba MKxx61GSYG-modellen zijn SED (Self-Encrypting Drive) harde schijven. Ze zijn gebaseerd op de Trusted Computing Group ‘Opal’-specificatie die beveiligingsstandaarden definieert om gegevens te beschermen op notebooks en andere client systemen. De nieuwe harde schijven van Toshiba maken gebruik van geavanceerde toegangsbeveiliging en ingebouwde encryptie. Ook zijn ze uitgerust met de nieuwste technologie voor het wissen van gegevens.

Toshiba ontwikkelde de schijven voor gebruik in IT-afdelingen waar de privacywetgeving en gegevensbeveiliging erg belangrijk zijn, zoals overheids-, financiële en medische instellingen. Bij het opstarten van de host en de SED wordt een verificatieproces uitgevoerd. De schijf kan worden geconfigureerd om de toegang te weigeren of om gevoelige gebruikersgegevens te wissen inden de verificatie mislukt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content